Týden s pěti elementy

Vaření:

Valid XHTML 1.0 Strict

autor: Vítek Růžička
previtus[zav]centrum[tec]cz

Vaření - dřevo

Snídaně

• Polévka: vývar z řasy wakame (5 min), nakrájet dlouhou zeleninu diagonálně daikon, pórek na jemné nudličky, dochutit misem

• Kaše: ovesné vločky s klíčky večer namočit, ráno vařit 1h, posyp opražená dýňová semínka

• Stacionární zelenina: blanšírované čínské zelí


Oběd

Fotka

• Polévka: brokolicový krém - uvařit brokolici s řasou wakame a rozmixovat (vařit v otevřeném hrnci, případně před mixováním ubrat vodu), dochutit troškou sojové smetany a umeoctem, posypat vločkami z řasy nori


Fotka

• Obilovina: kroupy (den předem namočit a vařit v papiňáku 50 min. s umeboshkami)

• Bílkovina: tempeh natural nakrájet na kostky, ofritovat v oleji a vyndat, na téže pánvi zahřát rýžový sirup a přidat kostky tempehu, dochutit shoju a rýžovým octem

• Kondiment: podusit nastrouhanou ředkev daikon s řasou nori a s vodou, dochutit shoju a citronovou šťávou

• Stacionární zelenina: blanšírované zelí s troškou octa


Večeře

Fotka

• Obilovina: bulgur (povařit 15-20 min.)

• Bílkovina se zeleninou: nato, podusit pórek se shoju

• Kondiment: ředkvičky nakrájené na plátky nebo čtvrtky a naložené v umeoctu (5 dílů vývaru :1 díl umeocta)

• Stacionární zelenina: blanšírovaná brokolice

Cvičení: