• Polévka: vývar z řasy wakame (5 min), nakrájet dlouhou zeleninu diagonálně daikon, pórek na jemné nudličky, dochutit misem
• Kaše: ovesné vločky s klíčky večer namočit, ráno vařit 1h, posyp opražená dýňová semínka
• Stacionární zelenina: blanšírované čínské zelí
• Polévka: brokolicový krém - uvařit brokolici s řasou wakame a rozmixovat (vařit v otevřeném hrnci, případně před mixováním ubrat vodu), dochutit troškou sojové smetany a umeoctem, posypat vločkami z řasy nori
• Obilovina: kroupy (den předem namočit a vařit v papiňáku 50 min. s umeboshkami)
• Bílkovina: tempeh natural nakrájet na kostky, ofritovat v oleji a vyndat, na téže pánvi zahřát rýžový sirup a přidat kostky tempehu, dochutit shoju a rýžovým octem
• Kondiment: podusit nastrouhanou ředkev daikon s řasou nori a s vodou, dochutit shoju a citronovou šťávou
• Stacionární zelenina: blanšírované zelí s troškou octa
• Obilovina: bulgur (povařit 15-20 min.)
• Bílkovina se zeleninou: nato, podusit pórek se shoju
• Kondiment: ředkvičky nakrájené na plátky nebo čtvrtky a naložené v umeoctu (5 dílů vývaru :1 díl umeocta)
• Stacionární zelenina: blanšírovaná brokolice