• Polévka: vývar z řasy wakame a zeleniny (cibule na měsíčky, daikon na sirčičky), ochutit zázvorovou šťávou a bílým rýžovým misem
• Kaše: pohankovo-kukuřičná, rozinky namočit večer předem, 3/4h vařit, uprostřed varu přidat sůl, na konci kuzu
• Polévka: kedlubnová - podusit na cibulce kedlubnu nakrájenou na kostičky, vývar z řasy wakame 5 min., spolu vařit 15 min, přidat ovesné vločky na zahuštění, bílé miso a umeocet
• Obilovina: rýže galaspára s pohankou
• Bílkovina se zeleninou: fazole adzuki (máčet od večera) uvařit v papiňáku, na poslední 3 min. přidat pórek, shoju a kuzu (alternativa: v půlce varu přidat mrkev, celer nebo dýni)
• Zelenina: podusit červené zelí s kmínem a bobkovým listem ve woku na oleji, dochutit solí, rýžovým octem a sladem
• Kondiment: řasa hiziki se shiitake
• Obilovina: uvařit vřetena „semolina“
• Bílkovina: karbanátky - zbytky jáhel a falafel z cizrny zpracovat s vodou na těsto, udělat kuličky a ofritovat ve vyšší vrstvě vařicího slunečnicového GMO oleje
• Zelenina: omáčka a lá bolognese - na cibulce podusit nastrouhanou mrkev a řepu, posolit, tymián, česnek, dochutit shoju a kuzu
• Pickles: vodní