• Polévka: cibulová - 10 hlaviček nakrájet na kostičky se solí orestovat na oleji, 1h vařit a na posledních 5-7 min. vmíchat zahušťovadlo mochi, přidat bílé miso a šlem z ovsa, petrželka na posyp
• Kaše: oves namáčet minimálně 24h, vařit se špetkou soli 1 1/2h
• Stacionární zelenina: blanšírované čínské zelí
• Pickles
• Polévka: hrachový krém - žlutý půlený hrách máčet 1 den předem, vařit s kombu v papiňáku 50 min., pak přidat cibuli a mrkev, ochutit čerstvým koriandrem, shoju a šťávou z citronu
• Obilnina: jáhly propláchnout na sítku a vařit 40 min.
• Zelenina: dýňový guláš - na cibuli orestovat dýni nakrájenou na kostky 3x3 cm, ochutit shoju
• Pickles: lisovaný salát z čínského zelí a kyselého zelí
• Kondiment: řasa arame namočit na 10 min. a vařit s mandličkami a shoju 30 min.
• Nápoj: čaj z dýňových semínek, které nasucho opražíme a pak vaříme
• Obilovina: 2 díly krup a 1 díl sladké rýže
• Bílkovina: humus - namočit cizrnu den předem, vařit s kombu 50 min. v papiňáku, na sezamovém oleji podusit cibuli a česnek, dochutit tahini a umeoctem, rozmixovat
• Zelenina: v úpravě „nishine“ - mrkev, brokolice, dýně nakrájet na větší špalíky, na dno hrnce položit kombu, pak skládat zeleninu ve vrstvách a 1 cm vody
• Nápoj: sladký zeleninový nápoj - 3 druhy sladké zeleniny (cibule, mrkev, zelí, pórek, daikon, vodnice nebo tuřín) nakrájet na hromádky, vařit 18 min. v poměru 3 díly hmoty k 1 dílu studené vody, scedit a vypít teplé nejlépe dopoledne 10-11h nebo odpoledne 14-15h (hmotu vyhodit)